Expositie Claudy Jongstra

Wanneer:
8 april 2023 @ 14:00 – 17:00
2023-04-08T14:00:00+02:00
2023-04-08T17:00:00+02:00
Waar:
Kerkje Sandfirden
Kosten:
Gratis
Contact:
Ditte Drost
0612872545

Stichting Sânfurd wil oud gemaal aan de rand van ‘Greidefûgelparadys Sânfurd’ transformeren tot een uitkijkpost voor weidevogelliefhebbers.

Om daarvoor middelen in te zamelen, exposeert kunstenaar en activist Claudy Jonstra dit voorjaar een aantal wol gevilte kunstwerken in het kerkje van Sandfrden die zijn geïnspireerd op de omgeving: de vitale grond, het groen en het weidevogelgebied.

De samenwerking van Stichting Sânfurd en Claudy Jongstra, is een logische keuze omdat ze landbouw, natuur, mensen en kunst met elkaar verbinden.

In 2001 vestigde Jongstra haar studio met biodynamische boerderij en botanische tuin in Friesland en begon met een ingrijpend ecologisch experiment in het landschap:  een volledig duurzame en circulaire  keten voor haar kunstwerken. Haar wol komt van het oudste schapenras in West-Europa, het Drentse heideschaap, die ze onder andere verft met natuurlijke kleurstoffen uit verfplanten zoals wouw, meekrap en wede en met voedselafval als uienschillen en walnootdoppen.

Door een gemeenschap te vormen en samen te werken met lokale boeren, organisaties, scholen en sociale programma’s wil Jongstra het landschap revitaliseren vanuit respect voor mens, dier en land. Haar doel: Van monoculturele productie naar een meer divers, inclusief en ecologisch model.

De kunstwerken zijn tussen 3 april en 18 mei regelmatig te bezichtigen, zie onderstaande lijst voor de data. Bezoekers kunnen op Hemelvaartsdag een bod uitbrengen op één of meerdere werken.

De expositie is gratis toegankelijk en kan goed gecombineerd worden met een mooie wandeling rondom het kerkje, of een langere wandeling langs het schitterende Brekkenpaad van Oudega naar Nijhuizum en met het veerpontje weer terug naar Gaastmeer en Sandfirden.

Liefhebbers kunnen tussen 2 april en 18 mei intekenen op hun favoriete werk. Op Hemelvaartsdag 18 mei om 10 uur vind de veiling plaats, dan zullen de wandkleden met hun nieuwe eigenaars naar huis gaan. U kunt ook online deelnemen aan de veiling. Stuur een email naar stichtingsanfurd@gmail.com om u aan te melden voor de online veiling.

Stichting Sânfurd zal op Hemelvaartsdag de totale opbrengst van de veiling bekendmaken en het startsein geven voor het doen van de aanpassingen in het gemaaltje.  

Kom dit voorjaar voor een mooie fietstocht, vaartocht of wandeling naar Sânfurd! 

Data waarop de expositie tussen 14.00-17.00 uur geopend is:

Vrijdag 7 april = geannuleerd 
Zaterdag 8 april
Zondag 9 april (Pasen)
Maandag 10 april (Pasen)

Donderdag 13 april
Vrijdag 14 april
Zaterdag 15 april

Donderdag 20 april
Vrijdag 21 april
Zondag 23 april

Donderdag 27 april
Vrijdag 28 april
Zaterdag 29 april
Zondag 30 april

Donderdag 4 mei
Vrijdag 5 mei
Zaterdag 6 mei
Zondag 7 mei

Donderdag 11 mei = geannuleerd 
Zaterdag 13 mei
Zondag 14 mei