Met de boot

Komt u over het water naar Sânfurd? Dat is een heel leuk idee! U kunt recht voor de kerk aanleggen. Houd er wel rekening mee dat het water van It Hop vrij ondiep is. Met een sloep, kleine zeilboot, SUP, kano of platbodem, kunt u de steiger wel bereiken.

Kleine bootjes zijn te huur in Oudega bij Jachtwerf Bootsma. SUP planken of kano’s zijn te huur bij camping De Bearshoeke in Oudega. U kunt een mooie route varen van Oudega SWF door een boerensloot naar de Ringwiel (onder de duikers door) via Sandfirden weer terug over de Oudegaaster Brekken. Onderweg staan er nieuwsgierige koeien langs de waterkant. In Sandfirden kunt u pauzeren en genieten van uw picknick.

Het is zelfs mogelijk om in uw eigen boot te overnachten op Sânfurd. Het ‘havengeld’ betaalt u bij de kosterswoning. Er is een eenvoudige toiletvoorziening met stromend water naast de kosterswoning aanwezig.

Waarschijnlijk bent u de enige gast in onze haven. En bedenkt u zich eens; ‘s avonds ziet u de zon in het westen ondergaan, u geniet van de donkere sterrenhemel en ‘s ochtends wordt u wakker in een schilderachtig klein dorpje. Dat is toch vakantie! Het is toegestaan maximaal 3 nachten achtereen aan deze steiger te verblijven.

Het water van de Ringwiel, even verderop, is een interessante plek voor rustzoekers. Langs de rietkraag zijn verschillende steigers van de Marrekrite te vinden, waar je ook kunt overnachten in eigen boot.