Sânfurd tweede Parel van het Platteland

Sânfurd is een Parel van het Platteland., dat wisten wij al lang.

Maar december 2019 werd bekend dat Sânfurd bíjna na de Henk Aalderink-prijs 2019 had gewonnen! Sânfurd eindigde op #2, na de Open Stal Kunstroute in Oldeberkoop.

De 10 verenigde plattelands gemeenten van Nederland, de P10, schreef deze wedstrijd uit, en maakte een route langs de 20 mooiste plattelandsparels, verdeeld over 8 provincies.

Download hier het boekje: https://p-10.nl/parels/

Met dank aan Ronald de Jong voor het mooie beeldmateriaal. 

 

Standhouders voor 23 juni gezocht!

Standhouders kunnen zich nu inschrijven voor de Sânfurd Simmer Fair op zondagmiddag 23 juni!

Ben of ken je iemand die leuke of lekkere producten aanbiedt en die het leuk vindt een gezellige zondagmiddag in het weilandje voor de kerk door te brengen? Neem dan contact op met Jannie of Jeltje van Wolthús

Opgave kan via:

Jannie Groenveld │06 – 20301893 │jantjegroenveld@gmail.com
Jeltje Walinga │06 – 30429975 │jeltjewalinga2@gmail.com

Klik hieronder voor meer informatie:

Snein 23 juny Sânfurd Simmer Fair

 

Een beetje Italië op Sânfurd

Wat een fantastisch Paasweekend…. Ook in het pittoreske dorpje Sandfirden aan de Ringwiel hebben vele mensen genoten van het heerlijke weer. Zo werd er ’s ochtends vroeg al naar paaseieren gezocht, was er een paasbrunch aan lange tafels in het gras en werd er fotokunst van Ronald de Jong tentoongesteld.

Merk Fryslân verstopte in het hele land verschillende paaseieren. Op paasmaandag vanaf 9 uur mochten mensen aan de hand van GPS coördinaten beginnen met zoeken. Op Sânfurd werden de eerste eierzoekers daarvoor al gespot! In de heg van de kerk werd het ei uiteindelijk gevonden door een scherpziende jongeman. Goed voor een leuke goodybag!

Rond 12 uur begon de paasbrunch in het weilandje naast het dorp. Deze brunch werd georganiseerd voor de ‘stipers’ (donateurs) van Stichting Sânfurd. Jong en oud kon genieten van onder andere zuivel van Weide Weelde geproduceerd door lokale boeren, eieren van de familie Rypma, paasbrood van bakker Ypma en jam van mevrouw Jagersma. Zittend aan lange gedekte tafels in het gras leek het een beetje op Italië, daar onder de kerktoren van Sânfurd. De penningmeester praatte iedereen na de brunch bij over het financieel resultaat van de stichting over 2018.

Fotograaf Ronald de Jong exposeerde het gehele weekend in het kerkje met zijn Fotoplak.nl kunstwerken. Er kwamen veel bezoekers kijken. Even een fietstochtje naar Sandfirden en daar genieten van de prachtige vergezichten van De Jong bleek een mooie invulling op zo’n zomerse paasdag. Deze Friese Michelangelo houdt van horizon zonder einde en Sânfurd is één van zijn favoriete plekken om te fotograferen. 

 

Geef je moeder rust

Zondag 12 mei is het weer moederdag. Heeft jouw moeder de kast al vol staan met flesjes parfum en stapels boeken? Vind ze chocolade niet gezond of is ze allergisch voor snijbloemen? Kom dan dit jaar met iets origineels: doe je moeder rust cadeau!

Op deze zondag organiseert Stichting Sânfurd een Shinrin-Yoku lezing en wandeling in het pittoreske dorpje Sandfirden. Shinrin-Yoku is Japans voor ‘het met al je zintuigen opnemen van de natuur’. Deze Japanse kunst van het bosbaden is nu ook een trend in Nederland.

Natuurcoach Beitske Bouwman verzorgt deze zondagochtend een lezing over Shinrin-Yoku in het kerkje aan het water. Hierna is er ‘skoft’ waarin iedereen op een bankje onder de bomen, kan genieten van een kop verse kruidenthee en een gezonde snack. Daarna ga je Shinrin-Yoku zelf beleven tijdens een stilte wandeling door de Sânfurter natuur. Kom uit je hoofd en ontspan.

Wanneer: zondag 12 mei 11.00-13.00 uur
Aanmelden: sanfurd1732@kpnmail.nl mailen vóór 30 april
er is een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang
Kosten: € 20,- p.p. inclusief verse kruidenthee en een gezonde snack

Meer weten over Beitske Bouwman? Kijk op haar site.

Sânfurd in Under de Toer boek

Afgelopen donderdag was het zover; de presentatie van het Under de Toer boek. Het bestuur van Stichting Sânfurd was uitgenodigd in de prachtige Grote Kerk van Leeuwarden, daar waar Marijke Meu met 2 schedels begraven ligt. Daar werd terug geblikt op de 31 voorstellingen die in 2018 plaatsvonden in kerken verspreid door heel Friesland.  

Naderhand mochten wij het Under de Toer boek in ontvangst nemen. Het boek lijkt van buiten op een bijbel. Volgens artistiek leider Jos Thie lijkt de inhoud er ook erg op, want ook dit is een verzameling verhalen. 

De verhalen werden geschreven door toneelschrijver Bouke Oldenhof en de prachtige foto’s werden gemaakt door beeldmaker Heleen Haijtema. Onze huisfotograaf Ronald de Jong maakte de groepsfoto die in het boek te zien is.  

Wij zijn erg blij met deze mooie herinnering aan het project ‘De 7 fan Sânfurd’. 

Op de foto in kealtsje fan Durk en Ytsje Rijpma – De Band