Veiling werken CLAUDY JONGSTRA 

Op Hemelvaartsdag 18 mei zijn de wol gevilte kunstwerk van kunstenares Claudy Jongstra geveild in het kerkje van Sandfirden.

Niet alle werken zijn verkocht. Heeft u alsnog interesse? Neem dan contact op met Ditte van Rijsdam. Telefoonnummer 06-52436154.

CATALOGUS

De volgende vijf werken werden geëxposeerd op Sânfurd:

Naam / Name / Namme: Sandfirden no 1
Jaartal / Year / Jier: 2023
Afmeting / Size / Ofmjitting: 175 * 110 cm
Startbedrag / Price starting at / Priis fanôf: € 12.000

Materialen: biologische merino-wol, wol van Drentse heideschapen, ruwe tussah-zijde, geverfd met uienschillen, walnootbolsters, wouw.

Naam / Name / Namme: Sandfirden no 2 = VERKOCHT
Jaartal / Year / Jier: 2023
Afmeting / Size / Ofmjitting: 170 * 115 cm
Startbedrag / Price starting at / Priis fanôf: € 12.000

Materialen: biologische merino-wol, wol van Drentse heideschapen, ruwe tussah-zijde, geverfd met uienschillen, wouw, indigo en walnootbolsters. 

Naam / Name / Namme: Sandfirden no 3
Jaartal / Year / Jier: 2023
Afmeting / Size / Ofmjitting: 175 * 115 cm
Startbedrag / Price starting at / Priis fanôf: € 12.000

Materialen: biologische merino-wol, wol van Drentse heideschapen en ruwe tussah-zijde, geverfd met uienschillen, walnootbolsters, wouw.

Naam / Name / Namme: Fuchsia Hybrida on Muddy Soil
Jaartal / Year / Jier: 2022
Afmeting / Size / Ofmjitting: 250 * 175 cm
Startbedrag / Price starting at / Priis fanôf: € 27.000

Materialen: hand gesponnen draden, biologische merino-wol, Drentse heideschapenwol, zijde organza, ruwe tussah-zijde, geverfd met cochinelle en walnootbolsters.

Naam / Name / Namme: Fuchsia Hybrida
Jaartal / Year / Jier: 2022
Afmeting / Size / Ofmjitting: 245 x 170 cm
Startbedrag / Price starting at / Priis fanôf: € 27.000

Materialen: biologische merinowol, wol van Drentse heideschapen, zijde organza en ruwe tussah-zijde, geverfd met cochinelle en walnootbolsters. 


Lees meer over: Renteloze lening aanvragen om kunst te kopen (KunstKoopregeling) | Wetten en regelingen | Rijksoverheid.nl

Alle genoemde tarieven zijn excl. 9% BTW

Opbrengst veiling
De opbrengst van de veiling komt ten goede aan het weidevogelproject van Stichting Sânfurd.

Weidevogelseizoen geopend in Greidefûgelparadys Sânfurd

Sandfirden, 2 april 2023 – Vanuit het kerkje van Sandfirden is het weidevogelseizoen van 2023 geopend door de voorzitter van Stichting Sânfurd, de voorzitter van het Rijke Weide Vogelfonds en de voorzitter van het Andla Fonds. De nieuwe boer en zijn gezin openden daarna letterlijk het hek naar ‘Greidefûgelparadys Sânfurd’.

foto Jan Tijsma

Het Rijke Weide Vogelfonds en de stichting Andla Fonds hebben ervoor gezorgd dat het weidevogelgebied op Sânfurd kan blijven bestaan. Familie Breeuwsma komt deze maand met hun Friese koeien naar de Sandfirder polder om daar extensief te gaan boeren, waarbij de weidevogels volop de ruimte houden. In weilanden met sloten en greppels waar bloemen, kruiden en insecten aanwezig zijn, hebben grutto’s, kieviten, tureluurs en leeuweriken een goede kans om hun kuikens groot te brengen.

De mienskip van Sandfirden heeft het plan gevat om het oude gemaaltje aan de oever van It Hop met herbruikbare materialen om te bouwen tot vogelkijkhut voor Greidefûgelgebiet Sânfurd, zodat bezoekers van de weidevogels kunnen genieten zonder ze te verstoren.

Om dit doel te verwezenlijken is de hulp van kunstenares en activiste Claudy Jongstra ingeroepen. De werken zijn de komende weekenden van 14 tot 17 uur te bezichtigen. Kijk voor exacte data op de website: www.sanfurd.nl. Op Hemelvaartsdag 18 mei om 10 uur in de ochtend worden de werken geveild.

foto Sandra Peters

Vacature kostersechtpaar = vervuld

Stichting Sânfurd zoekt per juni 2023 een gastvrij kostersechtpaar.

De kosters van Sânfurd zorgen onder andere voor:

  • gastheer/vrouw bij kerkdiensten
  • aanspreekpunt voor bruidsparen
  • gastheer/vrouw bij concerten en andere activiteiten voor donateurs
  • schoonhouden van de kerk en sanitair gebouw
  • schoonhouden van de kosterswoning
  • gastheer/vrouw voor overnachtende boottoeristen
  • maaien van het kerkhof
  • snoeien van heggen en bomen
  • kleine onderhoudsklusjes
  • inkopen van koffie, thee, schoonmaak- en onderhoudsmiddelen

Het kostersechtpaar komt te wonen in de kosterswoning op nummer 6 tegenover de kerk, hiervoor wordt door u maandelijks een huur betaald aan de stichting.

Het kostersechtpaar ontvangt een vaste vergoeding voor de werkzaamheden die zij parttime uitvoeren.

Bent u geïnteresseerd om te komen wonen en (deels) werken op Sânfurd? Stuur uw motivatie vóór 10 april 2023 naar het bestuur van Stichting Sânfurd. De brief mag per email naar StichtingSanfurd@gmail.com gestuurd worden.

In de tweede helft van april zal het bestuur van Stichting Sânfurd uit de sollicitatiebrieven een selectie maken en enkele echtparen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

QR code geïntroduceerd op Sânfurd

Nu zo’n beetje iedereen weet wat een QR code is, heeft het bestuur van Stichting Sânfurd besloten deze code ook te introduceren in het kerkje van Sânfurd. 

De afgelopen jaren merkten we dat steeds minder mensen kleingeld op zak hebben. Bezoekers van het kerkje wilden wel een donatie doen voor het onderhoud van de kerk, maar hadden simpelweg geen geld bij zich om in de collectebus of in ‘it ponkje’ te doen. 

Daar is nu een nieuwe oplossing voor verzonnen: de betaalverzoek app van de Rabobank waar u naartoe wordt geleid door een QR code. Het is een simpele en veilige manier van betalen!

Met uw mobiele telefoon scant u de QR code die in de kerk hangt en dan komt u automatisch terecht op uw internet-bankieren pagina, vanwaar u een zelfgekozen bedrag kunt overmaken op de bankrekening van Stichting Sânfurd. 

Vanaf nu zal de QR code ingezet worden na afloop van concerten, lezingen e.d.  Ook vanaf deze website kunt u de QR code scannen en een eenmalige donatie overmaken naar het kerkje van Sânfurd.

Onze stichting heeft de ANBI  status, daarmee zijn onze beleidsplannen en boekhouding inzichtelijk. Zodoende bent u er zeker van dat uw gift goed wordt besteedt, bovendien is uw gift aftrekbaar voor de belasting.    

Papegaai fair op Sânfurd

Op zaterdag 14 augustus organiseert Stichting Sânfurd rondom het mooiste kerkje van Friesland een gezellige fair.

Inboedel Jan Papegaai
Bijzonder is dat we deze dag spullen verkopen van Jan Schuitemaker, alias Jan Papegaai. Jan is afgelopen januari overleden en heeft zijn bezittingen geschonken aan de kerk. Er zitten mooie vondsten tussen zijn excentrieke inboedel, kom kijken op de fair!

Kofferbakverkoop
Daarnaast kan iedereen zijn of haar tweedehands of zelfgemaakte spullen verkopen tijdens de kofferbakverkoop. Wil je hier ook staan met je spullen? Meld je dan tevoren aan bij Jeanette van de stichting en we kijken of er een mooi plekje voor je is.

Meer info vindt u hier