Overnachten

Wilt u meer dan een kort moment genieten van de rust op Sânfurd? Er zijn verschillende mogelijkheden om te overnachten in en om het dorp.

Ten eerste kunt u met uw eigen boot aanleggen aan de steiger van het dorp. U betaalt hiervoor ‘havengeld’ bij de koster en kunt ook gebruikmaken van de toiletvoorziening met stromend water. Er is geen stroomaansluiting aanwezig.

Het is niet toegestaan met een camper op het parkeerterrein van het dorp te kamperen. Camping Ykema even verderop, biedt hiervoor wel de mogelijkheid.

Houdt u van kamperen? Kies dan voor camping Ykema, helemaal aan het eind van de Sandfirder weg gelegen. Hier zijn ook een groepsaccommodatie voor 40 personen en enkele blokhutten te reserveren. Familie Ykema verhuurt tevens open zeilboten én u kunt hier met een gezelschap tot 12 personen praamzeilen.

Eén van de oude woningen rondom de kerk is als vakantiewoning te huur. U heeft uitzicht over de weilanden vanuit dit vrijstaande natuurhuisje met drie slaapkamers.

Een tweede vakantiewoning is net buiten het dorp te huur. De familie Reitsma heeft een voormalig ‘bargehok’ (varkensschuur) omgebouwd tot vakantiehuis voor vier personen, voorzien van alle gemakken!

Aan de Band, tussen Oudega en Sandfirden, zijn boerderij appartementen Ûnder de Wol gevestigd in een oude stelpboerderij. De comfortabele appartement hebben uitzicht op het weiland waar schapen grazen, met de kerktoren op de achtergrond. Desgewenst compleet met sauna te reserveren.