Met de auto of bus

Als u met de auto naar Sânfurd wilt komen zijn er verschillende mogelijkheden om dit te combineren met een wandeling.

1. Parkeer gratis bij dorpshuis It Joo in Oudega SWF en maak een wandeling van ongeveer 3 kilometer over De Band naar het dorpje Sânfurd. Omdat Sandfirden aan een doodlopende weg gelegen is, zult u wel dezelfde weg weer terug moeten wandelen. Bij terugkomst in Oudega kunt u een kopje koffie drinken of een maaltijd nuttigen in het dorp.

2. Parkeer uw auto langs ‘It Sânfurterdykje‘, in de brede berm zijn enkele betonplaten aangebracht waar u veilig kunt parkeren. U maakt een korte wandeling langs It Hop, steeds met uitzicht op de kerktoren.

3. Als u slecht ter been bent, kunt u direct bij de ingang van het dorpje parkeren, hier zijn een aantal parkeerplaatsen aangebracht. U kunt ook hier gratis parkeren. Wandel een rondje om de kerk en neem binnen een kijkje.

4. Wilt u een langere wandeling maken? Wij kunnen u de route door weidevogelgebied De Pine van harte aanbevelen:

Parkeer op Sandfirden, wandel naar Idzega, langs de oude klokkenstoel uit 1826, door het weiland langs de Idzegaaster Poel, u passeert een vogelkijkhut en loopt door naar de Rigedyk, steek deze weg voorzichtig over en ga rechts. Loop een stukje over het fietspad en neem de eerste afslag links.

Aan het einde van dit pad (bij het spoor) linksaf het Aldsylspaad op. U komt langs het Joods kerkhof en een moderne uitkijkpost en wandelt door tot u in Oudega arriveert. In Oudega SWF kunt u een kopje koffie of een lunch nuttigen in één van de restaurants. U wandelt over de brug het dorp weer uit richting Sandfirden en komt terug bij de auto. Dit is een ronde van ongeveer 12 kilometer. Alleen geschikt voor mensen die goed ter been zijn, want u loopt ook 4 km. door het weiland (onverhard). Honden mag om deze reden helaas niet mee.

5. Komt u met een gezelschap in een bus naar het dorpje? Houd er dan rekening mee dat het smal is op Sânfurd. Niet iedere bus kan hier keren. Bijvoorbeeld de Gaasterland Express verhuurt historische schoolbussen die naar Sandfirden kunnen rijden en hier ook kunnen keren. Neem bij twijfel contact met ons op. U kunt ons vragen naar een rondleiding in en om het kerkje, waarbij ook over de historie van het dorpje wordt verteld.