Opening weidevogelseizoen

Wanneer:
2 april 2023 @ 15:00 – 16:30
2023-04-02T15:00:00+02:00
2023-04-02T16:30:00+02:00
Waar:
Kerkje Sandfirden
Contact:
Wiepkje Hoekstra
06-15517566

Helaas er zijn geen plekken meer vrij voor deze opening!

Op zondag 2 april openen we voor het eerst het weidevogelseizoen in het kerkje van Sandfirden.

Dit voorjaar hebben we een feestje te vieren in  ‘Greidefûgelparadys Sânfurd’, nu een groot deel van de polder achter de kerk is overgenomen door het Rijke Weide Vogelfonds. Lees meer hierover >>>

Deze middag kunt u in het kerkje komen luisteren naar het verhaal over Greidefûgelgebiet Sânfurd van Jaap Vink, bestuurslid van het Rijke Weide Vogelfonds en gebiedscoördinator van het Agrarisch Collectief Súdwestkust: Sytse Terpstra.   

Groot nieuws is dat kunstenares en activiste Claudy Jongstra deze middag ook aanwezig zal zijn om een expositie van viltwerken te openen die zij speciaal voor Sânfurd gemaakt heeft. De werken worden na de expositie geveild voor het vogelproject. 

Na het programma in de kerk, verplaatst het gezelschap zich naar buiten waar de nieuwe biodynamische boer Durk Breeuwsma met zijn gezin het weidevogelgebied ceremonieel zal openen.  

Vanaf 15.00 uur zijn donateurs van Stichting Sânfurd en relaties van het Rijke Weide Vogelfonds welkom om deze memorabele middag in het kerkje van Sandfirden mee te maken. Rond 16.15 uur sluiten we de middag af met een informele borrel. 

We vragen u tevoren aan te melden via StichtingSanfurd@gmail.com. Let op: de kerk is inmiddels volgeboekt, er kunnen geen mensen meer bij!

De prachtige luchtfoto van Frank Plaum was in februari ook te zien in een artikel over Sânfurd in het blad VOGELS van Vogelbescherming Nederland. 


Dit mooie landschap en de kievit zijn vastgelegd door Jan Tijsma.