Joowandeltocht 2019

Zaterdagmiddag 1 juni 2019 organiseert Stichting MFC It Joo in samenwerking met een viertal campings in de regio voor de vierde maal de ‘Joowandeltocht”.

Een prachtige wandeltocht van 10 of 20 kilometer rondom Oudega SWF, Idzega, Sandfirden en Nijhuizum. Een mooie kans om te genieten van dit unieke merengebied. Er zijn verrassende activiteiten langs de route, muziek en natuurlijk een hapje en drankje.

Het gebied rondom de Aldegeaster Brekken is al bij veel wandelaars en fietsers een geliefde plek. De tocht brengt de wandelaars naar het pittoreske plaatsje “Sânfurd” (Sandfirden). Als u dit nog niet kent zult u versteld staan van de schoonheid van dit “mooiste plekje van Fryslân”.

Het kerkje in Sandfirden is geopend voor bezichtiging. In het kerkje zal een kunstexpositie te zien zijn. Buiten zijn er optredens van de lokale jeugdige dansers en muzikanten.